Blog

Primaria nu distruge ambrozia

Publicat de

"Ce pot face???"

Aceasta este o intrebare frecventa la care, din pacate, nu exista o solutie general-valabila.
Exista, totusi, mai multe actiuni pe care le putem intreprinde pentru a pune presiune pe autoritati:

  1. Marcaje si petitii

    Solutie: adauga cat mai multe marcaje cu poze si trimite petitii catre primarii. Daca nu primiti raspuns in cateva zile, insistati cu telefoane.
    Explicatie: este usor pentru autoritati sa minimizeze gravitatea situatiei si sa bagatelizeze suferinta celor alergici atunci cand exista doar unul sau doua marcaje izolate: nu e domne ambrozie, s-a plans o persoana de un metru patrat de buruieni.

  2. Colaborare cu alte persoane alergice

    Solutie: cauta alte persoane alergice din zona (in special pe grupuri locale de social media), lucrati impreuna la a marca zone, trimiteti petitii sau chiar curatati singuri zonele la care aveti acces.
    Explicatie: in problemele de sanatate 1 + 1 > 2, daca arati ca nu esti "un singur nebun care se plange aiurea", ai mai multe sanse de a atrage atentia asupra problemei.

  3. Actiuni legale

    Solutie: Dati in judecata primaria in baza legii ambroziei.
    Explicatie: Primaria e obligata prin lege sa raspunda petitiilor si sa curete terenurile de ambrozie. Si aici e important sa actionati printr-un efort comun cu alte persoane din zona.

  4. Contactarea presei

    Solutie: Contacteaza presa, chema-i la fata locului, participa la un interviu si spune-le sincer cum va afecteaza prezenta plantei si lipsa de reactie a primariei.
    Explicatie: Mass-media e foarte receptiva in perioada asta si nu cred ca le face placere oamenilor din primarii sa se ascunda de reporteri sau sa ajunga "faimosi" pentru o astfel de situatie.

Asteptam alte sugestii prin comentarii.