Chiajna, raiul ambroziei

Publicat cu peste 3 ani în urmă.

Comuna Chiajna din judetul Ilfov este o zona in care gasesti ambrozie la fiecare pas. Aici conditiile sunt foarte favorabile: zeci de cladiri in constructie, terenuri de care nu se ocupa nimeni, dar si o cale ferata in apropiere.

Primaria a avut o reactie extrem de anemica in ciuda plangerilor insistente venite din partea locuitorilor comunei: in cateva locuri au culcat planta la pamant cu un excavator. Cred ca nu au reusit sa acopere nici macar 1% din suprafata sufocata de planta.

Desi multi dintre locuitori se plang de chinul trait aici, reprezentatii primariei raspund invocand o scuza absurda, si anume ca "multe" dintre terenuri sunt cumparate de firme din strainatate sau de persoane care nu locuiesc in Romania si, prin urmare, dureaza pana ajung la ei somatiile pentru curatarea terenurilor. Cu toate astea, daca te plimbi pe aceste terenuri ale unor fantome, poti observa pancarte si panouri cu date de contact pentru vanzare, si, supriza, niciun numar din California sau Beijing. Insa, cu toate astea, ce se intampla cu cele "putine" terenuri cu proprietari romani care nu sunt curatate?

Daca si tu te-ai lovit de indiferenta autoritatilor si nerespectarea legii referitoare la ambrozie, lasa-ne un comentariu.