Ce este "hartaambroziei.ro"?

Publicat cu peste 3 ani în urmă.

hartaambroziei.ro este un locul unde poti marca zonele in care ambrozia este prezenta.

Principiul de functionare este foarte simplu:

 1. Apesi butonul galben Marcheaza zona
  • pe calculator (desktop) il poti gasi in stanga sus, chiar sub bara albastra de meniu
  • pe smartphone va trebui sa actionezi meniul lateral apasand butonul cu cele 3 bare orizontale din partea din stanga sus.
 2. Muti pin-ul in asa fel incat sa indice cat mai corect locatia; zonele deja marcate vor aparea ca un cerc roz. Daca ai permis accesul la detectarea locatiei tale prin GPS, atunci pin-ul va fi pozitionat automat acolo unde te afli, altfel:
  • pe calculator (desktop) va trebui sa dai click si sa tragi de harta (drag and drop) pana ajuni unde trebuie; de asemenea, poti face scroll pentru a mari / micsora aria de cautare (zoom out / in)
  • pe smartphone va trebui sa tragi cu degetul (drag) pana ajungi unde trebuie; de asemenea, poti face trage cu 2 degete (pinch / spread) pentru a mari / micsora aria de cautare (zoom out / in)
 3. Adaugi mai multe detalii (optional) despre cum poate fi indentificata mai usor locatia, sau orice altceva crezi ca poate ajuta
 4. Uploadezi poze (cel putin o poza); vei vedea un chenar gri in care scrie Trage fisierele peste acest chenar, sau da click pentru a putea selecta ce fisere doresti
 5. apesi butonul albastru Salveaza.

In ceea ce priveste partea de logare, aceasta se face cu propriul cont de facebook, o metoda foarte uzuala, in felul acesta nefiind nevoie sa retii o noua parola.

Totul este foarte sigur din punctul de vedere al securitatii datelor, deoarece catre site ajung doar numele si poza ta de profil (parola ta de facebook si datele tale personale nu ajung catre site). Ambele se pot schimba de la meniul din dreapta sus din sectiunea Contul meu.

Odata marcate zonele, acestea vor putea primi feedback de la ceilalti utilizatori, care pot comunica daca zona a fost curatata, sau daca este ceva in neregula cu marcajul respectiv.

Pentru a vedea detalii despre un pin, mergi la harta si da click pe pinul in cauza. Va aparea un chenar cu detalii despre cine a adaugat pin-ul si un buton numit vezi detalii care te va duce in pagina pin-ului respectiv.

Topografierea zonelor cu ambrozie reprezinta doar primul pas pentru combaterea acestei plante.

Urmatorii pasi constau in:

 • eradicarea plantei daca aceasta se afla pe un teren pe care il detii
 • trimiterea petitiilor catre primarii si prefecturi judetene
 • organizarea in grupuri pentru distrugerea plantei de pe terenuri publice - protejeaza-te cu imbracaminte adecvata, manusi si masca pentru a evita reactii alergice puternice.