Ce alimente sunt de evitat in perioada de polenizare a ambroziei?
Publicat de Admin
Ambrozia este o plantă care produce cantități mari de polen, cunoscut pentru a provoca alergii respiratorii la unele persoane. Dacă ești alergic la polenul de ambrozie, este posibil să ai și reacții alergice la anumite alimente, într-un fenomen cunoscut sub numele de sindromul alergiei orale. Aceasta se datorează faptului că unele proteine din aceste alimente sunt similare cu proteinele din polen, făcând sistemul imunitar să reacționeze în mod eronat.
Iată o listă de alimente care pot fi asociate cu alergia la ambrozie:
Banane - Anumite persoane care sunt alergice la ambrozie pot avea reacții la banane.
Pepene - Atât pepenele galben, cât și cel roșu pot provoca reacții.
Castraveți - Unii oameni pot avea simptome ușoare, cum ar fi mâncărimi în gură, după consumul de castraveți.
Dovleac - Dovleacul poate provoca reacții similare.
Chimen - Poate declanșa reacții alergice la unii.
Seminte de floarea-soarelui - Acestea pot provoca, de asemenea, reacții la persoanele sensibile.
Zucchini
Echinacea - este uneori folosită în suplimente pentru susținerea sistemului imunitar.
Zinnia, margarete, crizanteme și alte plante din familia Asteraceae - Acestea pot provoca reacții la persoanele alergice la ambrozie.
Este important să se sublinieze că nu toți cei care sunt alergici la ambrozie vor avea reacții la aceste alimente. De asemenea, reacțiile pot varia de la ușoare (mâncărimi sau iritații la nivelul gurii) la severe (anafilaxie). Dacă suspectezi că ai o alergie alimentară legată de ambrozie sau orice alt alergen, este esențial să discuți cu un medic sau un alergolog și să eviți consumul acestor alimente până la stabilirea unui diagnostic clar.